DUBBELE TWEESPRONG
 
Vincent de VriesLaat ik beginnen met een quote uit het autografische boek van Andre Agassi, Open.
“Control what you can control.”
Er zijn meerdere interpretaties die je aan deze uitspraak kan geven. Mijn interpretatie is dat de zaken waar je geen invloed op hebt, het weer bijvoorbeeld, je ook niet druk om moet maken omdat die dingen toch wel gebeuren. Je kan er wel rekening mee houden, dat is wat anders.
Zo gaat dat eigenlijk ook met mijn blessure aan mijn knie. Rond januari kon ik weer trainen en wedstrijden spelen zonder pijn in mijn knie. De periode, waarin ik geblesseerd ben geweest, viel mij zwaar, maar des te meer gemotiveerd was ik om terug te komen. In maart heb ik een moeilijk gesprek gehad met Rune en Kim, de coaches op Papendal. Dit gesprek heeft mij aan het denken gezet en de les die ik heb getrokken uit dit gesprek zal mij altijd bijblijven. Hierdoor ben ik ook anders tegen trainingen en mezelf aan gaan kijken en haalde ik meer uit mijn trainingen dan daarvoor. Na mijn toernooi eind mei in Riga, zijn we de zomerperiode ingegaan die veelal  in het teken staat van zwaar fysiek werk. Deze periode is daar ideaal voor, omdat er geen toernooien en wedstrijden zijn. Dit is ook de periode geweest waarin ik wederom pijn kreeg in mijn knie. Je kan je voorstellen dat dit niet echt fijn  is als je na 9 maanden revalidatie wéér die pijn voelt, terwijl het juist weer zo goed ging.
Ik denk dat je als persoon vaak op een tweesprong staat in je leven, waarbij elke keuze bepaalde gevolgen, groot of klein, zal hebben voor je toekomst. Sommige keuzes maak je in een ogenblik, andere vergen meer tijd. Ik durf te zeggen dat iedere topsporter momenten heeft gehad waarbij je het liefste alles achter je wilt laten en wilt stoppen met je sport. Dit zijn de zogenaamde ‘dalen’ waarvan we spreken in de sport. De pieken zijn de mooie momenten uit je sportcarrière. Overwinningen op tegenstanders waar je nooit eerder van won, reizen naar plaatsen waar je nooit eerder bent geweest, landskampioenschappen winnen, kampioen worden. Ik heb in de bevoorrechte situatie gezeten waarin ik dit allemaal heb mee mogen maken. Nederlands jeugdkampioen worden in verschillende onderdelen, landskampioen en bekerwinnaar worden met BC Amersfoort, uitkomen voor Nederland tijdens de WJK in Taiwan en Japan, en mijn eerste International Series winnen in Marokko.

MR Badminton com
 
MR Badminton .com heeft in Breda een showroom waar (bijna) alle producten worden getoond van Yonex, Carlton & Victor. Een kleine indruk ziet u met de onderstaande foto’s.
 
Tevens hebben wij in onze showroom enkele squash producten, zoals rackets en ballen.
 
Wij heten u van harte welkom in onze showroom, maar bel voor de zekerheid om een afspraak te maken. Dan weet u altijd zeker dat er iemand is.
 
Team
MR Badminton .com
 
showroom 1
 

De Delftse badmintoncoach Leonard van Velzen (49) haalde met DKC de eerste nationale titel in de geschiedenis van de club. Maar van Velzen is niet alleen bezig met de Haagse club. Hij heeft zich ontfermd over twee talentvolle Delftse meiden, Tatum Kouwenhoven en Kyra van der Heij, beiden 15 jaar oud.

Tatum Kouwenhoven en Kyra van der Heij trainen en spelen bij BC Delft. Oud-speler en -trainer Leonard van Velzen begeleidt hen om uiteindelijk aan te kunnen sluiten bij de leeftijdgenoten die in de top spelen. “Ik ben bij BC Delft nu ruim een jaar weer gestopt als trainer. Nu heb ik bij Delft een baantje kunnen huren om Tatum en Kyra privétraining te geven. Het doel met de meiden is voor mij echt een nieuwe uitdaging en vind ik super leuk om te doen.” De betrokkenheid van Van Velzen bij de Delftse meiden is vooral vanuit zijn passie om jeugd de edele sport van badminton bij te brengen. Maar ook laat hij zijn hart voor de BC Delft meespreken, de club waar hij als speler en trainer actief was. “Ik heb zelf als speler lange tijd bij de club gespeeld. Maar met de komst van mijn twee meiden ben ik wat minder fanatiek geworden. Daarna ben ik binnen vijf jaar opgeklommen van assistent tot hoofdtrainer. Delft speelde toen eerste divisie en we schopten het zo ver dat we zelfs om promotie mochten strijden tegen Duinwijck, de huidige koploper in de Eredivisie. Die verloren we nipt. De clubleiding uit die tijd zat ook niet op de promotie te wachten, omdat het toch weer wat extra kosten met zich mee nam. Daarna ben ik via wat omwegen weer terechtgekomen bij BC Delft tot een jaar geleden.”
Voor zijn privétraining hebben vele spelers zich als sparring partner aangemeld. “Van Velzen: “Natuurlijk helemaal super voor die meiden. De selectiespelers van DKC vinden het ook een leuk project. Binnenkort komen we echt naar buiten met een teamnaam. De meeste teams die er in Nederland zijn, gaan vanuit een speler, maar in dit geval gaat het vanuit een trainer. Redelijk uniek in Nederland.”
Tatum Kouwenhoven speelt in de competitie momenteel in de Hoofdklasse en Kyra van der Heij zelfs in de landelijke vierde divisie. “Ze hebben nog nooit in iets van een selectie gezeten en ik vind het een uitdaging, ondanks ze niet het meest getalenteerd zijn, om met hen de top van hun leeftijdsgenoten te halen. Voorwaarde is wel dat ze 100 procent inzet hebben en willen veranderen en luisteren. En dat hebben ze en willen ze.”

YONEX Afrika & Benelux

Grace Gabriel tekent sponsor contract met Financieel Directeur Bob Boemans van Yonex Benelux (Distri Sport International NV).
MR Badminton is co-sponsor van Grace en zal op alle shirts van haar zijn logo geplaatst hebben.
Grace, Yonex en MR Badminton zijn erg blij met deze samenwerking en nu op naar RIO 2016.