[pb_row background="none" solid_color_value="#FFFFFF" solid_color_color="#ffffff" gradient_color="0% #FFFFFF,100% #000000" gradient_color_css="" gradient_direction="vertical" pattern="" repeat="full" image="" stretch="none" position="center center" paralax="no" parallax_scroll="no" video_url="" autoplay="no" border_width_value_="0" border_style="solid" border_color="#000" width_value="" width_unit="%" div_padding="" div_padding_top="10" div_padding_bottom="10" div_padding_right="10" div_padding_left="10" css_suffix="" id_wrapper="" ][pb_column span="span12"][pb_image el_title="Image 1" image_file="images/Opleidingenlogo_wit.png" image_alt="MR Badminton Opleiding" image_size="thumbnail" link_type="no_link" image_container_style="no-styling" image_alignment="inherit" appearing_animation="0" ][/pb_image][/pb_column][/pb_row][pb_row background="none" solid_color_value="#FFFFFF" solid_color_color="#ffffff" gradient_color="0% #FFFFFF,100% #000000" gradient_color_css="" gradient_direction="vertical" pattern="" repeat="full" image="" stretch="none" position="center center" paralax="no" parallax_scroll="no" video_url="" autoplay="no" border_width_value_="0" border_style="solid" border_color="#000" width_value="" width_unit="%" div_padding="" div_padding_top="10" div_padding_bottom="10" div_padding_right="10" div_padding_left="10" css_suffix="" id_wrapper="" ][pb_column span="span12"][pb_text el_title="Text 1" width_unit="%" enable_dropcap="no" appearing_animation="0" ]MR Badminton Opleidingen is een stichting die als doel heeft het opleiden van spelers en trainers.

Spelers kunnen op verschillende manieren worden getraind, want dat kan tijdens de trainingen binnen de verenigingen zijn, privé trainingen aan individuele spelers of het samen stellen van een team en hiermee trainen met een uiteindelijk doel. Zolang het maar draait om het opleiden van een speler.

Trainers worden niet zo zeer getraind, want eigenlijk helpen we elkaar en delen we elkaars visie, ideeën, bevindingen, etc. Want als we open staan om elkaar te voorzien van datgene wat je weet, leer je altijd van elkaar. Wellicht de ene meer als de andere, maar dat moet niet uitmaken. 

Stichting MR Badminton Opleidingen heeft 1 vaste trainer (zie hieronder) en verder maken wij gebruik van andere trainers indien dit nodig is.
[/pb_text][/pb_column][/pb_row][pb_row background="none" solid_color_value="#FFFFFF" solid_color_color="#ffffff" gradient_color="0% #FFFFFF,100% #000000" gradient_color_css="" gradient_direction="vertical" pattern="" repeat="full" image="" stretch="none" position="center center" paralax="no" parallax_scroll="no" video_url="" autoplay="no" border_width_value_="0" border_style="solid" border_color="#000" width_value="" width_unit="%" div_padding="" div_padding_top="10" div_padding_bottom="10" div_padding_right="10" div_padding_left="10" css_suffix="" id_wrapper="" ][pb_column span="span6"][pb_image el_title="Image 2" image_file="images/ronald_wetzel.png" image_alt="Ronald Wetzel" image_size="fullsize" link_type="no_link" image_container_style="no-styling" image_alignment="center" appearing_animation="0" ][/pb_image][/pb_column][pb_column span="span6"][pb_text el_title="Text 2" width_unit="%" enable_dropcap="no" appearing_animation="0" ]

Ronald Wetzel

Een top speler heeft een doelstelling,

maar die heb ik ook als trainer !!!

[/pb_text][/pb_column][/pb_row][pb_row background="none" solid_color_value="#FFFFFF" solid_color_color="#ffffff" gradient_color="0% #FFFFFF,100% #000000" gradient_color_css="" gradient_direction="vertical" pattern="" repeat="full" image="" stretch="none" position="center center" paralax="no" parallax_scroll="no" video_url="" autoplay="no" border_width_value_="0" border_style="solid" border_color="#000" width_value="" width_unit="%" div_padding="" div_padding_top="10" div_padding_bottom="10" div_padding_right="10" div_padding_left="10" css_suffix="" id_wrapper="" ][pb_column span="span12"][pb_text el_title="Text 3" width_unit="%" enable_dropcap="no" appearing_animation="0" ]Als eerste zal ik mijzelf even kort voorstellen … ik ben 45 jaar en woon sinds 5 ½ jaar in Breda. Sinds 12 juli 2013 ben ik getrouwd met Marianne en wij zijn een samengesteld gezin met twee dochters van Marianne en een zoon en een dochter van mij. De leeftijden van de kinderen zijn van 15 t/m 21 jaar.

[/pb_text][/pb_column][/pb_row][pb_row background="none" solid_color_value="#FFFFFF" solid_color_color="#ffffff" gradient_color="0% #FFFFFF,100% #000000" gradient_color_css="" gradient_direction="vertical" pattern="" repeat="full" image="" stretch="none" position="center center" paralax="no" parallax_scroll="no" video_url="" autoplay="no" border_width_value_="0" border_style="solid" border_color="#000" width_value="" width_unit="%" div_padding="" div_padding_top="10" div_padding_bottom="10" div_padding_right="10" div_padding_left="10" css_suffix="" id_wrapper="" ][pb_column span="span12"][pb_text el_title="Text 4" width_unit="%" enable_dropcap="no" appearing_animation="0" ]Als speler…
Als indo groei je op met badminton en dat was bij mij ook zo, want ik ben het vanaf mijn 6de ook gaan spelen. Waarbij ik vroeger als klein kind al een doelstelling had, want ik wilde daar komen waar mijn vader uiteindelijk was geëindigd … 1ste heer, team 1, 4de klasse landelijk, BC Lotus (Zandvoort). En ondanks dat ik tussendoor twee jaar competitie bij BC Duinwijck heb gespeeld, ben ik daarna toch teruggegaan om mijn doelstelling te behalen. Uiteindelijk was ik 16 jaar toen ik dat behaalde, maar helaas hoorde ik vele jaren later dat mijn vader 2de klasse landelijk had gespeeld.
Ik ben in ieder geval altijd 4de divisie blijven spelen, waarbij ik op latere leeftijd 3 jaar bij de Regionale Bredase Badmintonbond (RBB) heb gespeeld en zelfs nog 1 jaar in Spanje. Alleen door alle mogelijke badmintonblessures die ik heb gehad, heb ik in 2008 helaas radicaal besloten te moeten stoppen met badminton spelen.

Als trainer…
Inmiddels was ik in 2003 al begonnen met training geven op basis van mijn ervaring, maar wel een jeugd trainers cursus gevolgd omdat de RBB deze gaf. Na 3 jaar ben ik in Spanje gaan wonen en in dat jaar heb ik aan twee verenigingen training gegeven. Bij terugkomst in Nederland heb ik 1 seizoen t/m 4de divisie training gegeven en daarna een heel seizoen eruit geweest door een burn-out. Maar hierdoor weer is duidelijke doelstellingen kunnen stellen wat ik wilde gaan doen. En dat werd ... Badminton Trainer & Coach op het hoogst mogelijke niveau.

Mijn doelstelling…
En iedereen weet dat een top speler een doelstelling heeft en dat ze er alles voor doen, maar die heb ik ook als trainer. In 2009 had ik mijn doelstelling gezet om rond mijn 50ste ere-divisie waardige trainer te zijn op het hoogste niveau, waarbij ik wist dat ik heel veel zou moeten leren. Als eerste ben ik toen begonnen met de SL3 opleiding, waarbij ik mijn stage bij Van Zijderveld Jeugd Selectie met als hoofdtrainer Joris van Soerland heb gelopen. En ondanks dat ik alles eind 2009 had afgerond, heb ik februari 2011 mijn diploma mogen ontvangen.
Maar ik wilde nog meer leren en ben gaan zoeken, waardoor ik gesproken heb met Chris Bruil en Ron Daniels. Uiteindelijk bood Ron mij een privé opleiding die absoluut niet standaard zou zijn, maar nu weet ik inmiddels dat je dat met Ron kan verwachten. En vanaf februari 2011 ben ik deze begonnen en binnen een korte tijd heb ik heel veel mogen leren, want in de ogen van Ron kon ik nog helemaal niks. Ik ben in de zomer van 2011 en herfst 2012 naar Oro, Denemarken, geweest voor mijn opleiding en uiteindelijk heel heel veel geleerd.
Ondertussen ging ik ook regelmatig bij andere trainers kijken & praten om steeds meer te leren & begrijpen hoe andere trainers naar de training, het spel en de spelers kijken. Omdat ik blijf zeggen dat ik wil en moet blijven bijleren.
Vanaf seizoen 2012-2013 ben ik als full time trainer & coach bezig, tezamen met MR Badminton Opleidingen & MR Badminton (levering van alle badmintonspullen en het bespannen van rackets) wat eigenlijk ontstaan is om mijzelf als trainer meer bekendheid te geven. En na de SL3 wilde ik ook SL4 en na enige tijd en veel informeren bij Badminton Nederland kon ik de SL4 (i.c.m. NOC-NSF) opleiding gaan volgen. Ik wilde deze niet zo zeer voor de kennis hebben, want die kennis kan je daarbuiten net zo goed leren en waarschijnlijk voor veel minder geld. Maar ik had de hoop dat je met die diploma eerder een kans zou maken om gevraagd te worden als trainer op het hoogste niveau.
Vanaf seizoen 2012 ben ik bij de BAZH (Badminton Academie Zuid Holland) gaan meedraaien. Het eerste seizoen 2012-2013 bij Robbie Kneefel (Voormalig Bondscoach / Talent Coach Badminton Nederland), het tweede seizoen 2013-2014 bij de BAZH Rick Prins (Voormalig Bondscoach Badminton Nederland) en uiteindelijk in het laatste seizoen 2014-2015 met beide heren tegelijk. Ondertussen vele uren in de Universiteit van Amsterdam samen met mijn medestudenten van allerlei andere sporten om de colleges te volgen die door het NOC-NSF werden gegeven voor de vernieuwde SL4 opleiding.
Daarnaast ben ik tevens met Grace Gabriel in 2014 begonnen met privé trainingen. Door met Grace te kunnen werken leerde niet alleen zij veel, maar ik door haar ook weer heel veel. Zij is full time bezig is met badminton, als 1ste van Afrika en daarmee de grootste kanshebber om mee te doen aan de Olympische Spelen van 2016 te Rio.
Inmiddels weet ik dat het behalen van de SL4 diploma niet datgene gaat brengen wat ik ervan gehoopt had en heb ik mij afgevraagd waarom ik er eigenlijk aan begonnen ben. Want vriendjespolitiek en de ervaring als speler blijken belangrijker te zijn. Iets wat wellicht heel logisch is, maar wat mij wel heel veel geld heeft gekost voordat ik er achter ben gekomen. En daar heb ik zeker spijt van, maar je leert toch altijd weer iets.

Al met al heb ik nog steeds dezelfde doelstelling en blijf ik doorleren om mijzelf te ontwikkelen op verschillende manieren, zowel met spelers als met andere trainers. Niet alleen om te doen wat ik leuk vind, maar vooral om de spelers verder te helpen op elk niveau en omdat het in deze fantastische sport absoluut noodzakelijk is.
[/pb_text][/pb_column][/pb_row][pb_row background="none" solid_color_value="#FFFFFF" solid_color_color="#ffffff" gradient_color="0% #FFFFFF,100% #000000" gradient_color_css="" gradient_direction="vertical" pattern="" repeat="full" image="" stretch="none" position="center center" paralax="no" parallax_scroll="no" video_url="" autoplay="no" border_width_value_="0" border_style="solid" border_color="#000" width_value="" width_unit="%" div_padding="" div_padding_top="10" div_padding_bottom="10" div_padding_right="10" div_padding_left="10" css_suffix="" id_wrapper="" ][pb_column span="span12"][pb_text el_title="Text 5" width_unit="%" enable_dropcap="no" appearing_animation="0" ]Huidige trainingen seizoen 2013-2014 …

Seizoen 2003/2004/2005    
    
RBB, Princenhage, Hoofdtrainer, Senioren 5de t/m 2de klasse district RBB.

Seizoen 2005/2006/2007 (tot eind November 2006)        
RBB, Belgro, Trainer, Jeugd & Senioren 5de klasse district t/m hoofdklasse RBB.

Geheel 2007    
    
Federacion de Badminton Comunidad Valencia (Spanje), Club Badminton Xativa, Trainer, Senioren A- en B klasse.

Geheel 2007        
Federacion de Badminton Comunidad Valencia, Club Badminton Ayora, Hoofdtrainer, Jeugd & Senioren B-klasse.

Seizoen 2008/2009        
BN, De Vliegende Shuttle, Trainer, Senioren 3de klasse district t/m 4de divisie.

Seizoen 2009/2010      
 
Ik zou bij drie verschillende verenigingen als trainer & coach gaan werken, maar door een burn out heb ik dit gehele seizoen moeten opgeven.

Seizoen 2010/2011  
     
HBB, BC Con Brio, Hoofdtrainer, Jeugd & Senioren t/m hoofdklasse HBB.

Seizoen 2010/2011        
BN, SV Irene, Hoofdtrainer, Jeugd & Senioren 1ste klasse t/m 3de divisie.

Seizoen 2010/2011/2012/2013  
     
BN, BV The Flying Shuttle (Barendrecht), (Mede) Hoofdtrainer, Jeugd.

Seizoen 2012/2013      
 
BN, BC Olympia ‘56, Trainer, Senioren Hoofdklasse t/m 2de divisie.

Seizoen 2012/2013/2014/2015  
     
BN, BAZH (Badminton Academie Zuid Holland), Assistent Trainer, Selectie Jeugd, hoofdklasse t/m eredivisie.

Seizoen 2013/2014  
     
BN, BC Invictus, Trainer, Senioren 3de klasse t/m 2de divisie.

Seizoen 2013/2014/2015 
       
BN, DKC, Hoofdtrainer, Jeugd & Trainer, Selectie Jeugd & Senioren 1ste klasse t/m 3de/2de/1ste divisie.
Tevens seizoen 2014/2015, DKC, Coach, Team 2, 1ste divisie.


HEDEN

Seizoen 2010/2011/2012/2013/2014/2015/heden   
Privé trainingen, Senioren  hoofdklasse t/m 1ste divisie.
Tevens seizoen 2013/2014/2015/heden, Grace Gabriel, (eredivisie) Internationaal, nr. 84 wereldranglijst, Olympische kandidaat voor Afrika.

Seizoen 2011/2012/2013/2014/2015/heden       
BN, MR BSNL (MR Badmintonschool Noord Limburg), Hoofdtrainer, Selectie Jeugd, Jeugd klasse t/m hoofdklasse.
Tevens seizoen 2013/2014/2015/heden, (voormalige LOOT-school) Topsport College Den Hulster, MR BSNL, Hoofdtrainer, Speciale Selectie Jeugd, 1ste Klasse t/m 4de Divisie.

Seizoen 2011/2012/2013/2014/2015/heden       
BN, BC United (Venlo), Hoofdtrainer, Jeugd & Senioren 2de klasse t/m 3de divisie.

Seizoen 2012/2013/2014/2015/heden     
BN, BCRS, Trainer, Jeugd & Senioren 5de klasse t/m 2de divisie.

Seizoen 2015/heden       
BN, MR BSB (MR Badmintonschool Bavel), Hoofdtrainer, Selectie Jeugd, jeugd klasse t/m hoofdklasse.

Seizoen 2015/heden      
HBB, BC Valkenswaard, Hoofdtrainer, Jeugd.

Seizoen 2015/heden       
BN, BC Thiela, Hoofdtrainer, Jeugd & Trainer, Senioren 5de klasse t/m Hoofdklasse.

[/pb_text][/pb_column][/pb_row]